Nazywam się Dorota Wójcik, jestem dietetykiem, psychologiem odżywiania, specjalistą psychodietetyki i farmaceutką.

Pomagam zdrowo i skutecznie schudnąć, zmienić nawyki żywieniowe oraz polubić zdrowy styl życia.

Nie daję gotowych rozwiązań

Dieta, nawet ta skrojona na miarę, jest tylko chwilową zmianą, która często kończy się efektem jo-jo i powrotem do starych nawyków. Dlatego nie narzucam zasad i nie układam jadłospisów. Zamiast gotowej diety nauczysz się, jak zdrowo i skutecznie schudnąć oraz odzyskasz kontrolę nad jedzeniem, aby upragnione efekty pozostały z Tobą na długo.

Zmiana zaczyna się w głowie

Różne problemy z jedzeniem to tylko wierzchołek góry lodowej. Pod powierzchnią często kryje się nastawienie, sposób myślenia, różne emocje i potrzeby - to wszystko wpływa na nasze odżywianie. Zmiana sposobu myślenia i podejścia do jedzenia są dużo ważniejsze niż przestrzeganie idealnej diety.

Podchodzę indywidualnie

Wspólnie ustalamy cele i plan żywieniowy w oparciu o Twoje potrzeby, możliwości i aktualny styl życia. Ty decydujesz o tempie. Wszystko po to, aby zmiana dokonywała się bez frustracji z powodu zmiany diety i w zgodzie z Tobą.

W czym mogę Ci pomóc ?

Konsultacje

Oferta obejmuje konsultacje dietetyczne i konsultacje psychologiczne prowadzone indywidualnie lub dla par. Konsultacje mogą odbywać się gabinecie lub on-line.

Zapoznaj się z ofertą

Warsztaty i wykłady

Prowadzę cykliczne warsztaty, podczas których propaguję pozytywne podejście do odchudzania bez diet i wyrzeczeń. Przekazuję wiedzę i konkretne narzędzia do wdrożenia w życie. Jeżeli chcesz poznać osoby, które mają podobne doświadczenia, motywują się i wspierają, zapisz się na najbliższe warsztaty.

Dowiedz się więcej

Opinie Pacjentów


Najnowsze wpisy na blogu


Głodny umysł – 6 składników, które nakarmią Twój mózg


Kiedy mówimy o zdrowym odżywianiu najczęściej myślimy o wpływie jedzenia na masę ciała, często zapominając o wpływie na pracę mózgu. Od tego, jak nakarmisz swój mózg, będzie zależała Twoja kondycja fizyczna i psychiczna.

Kanapka nie taka zła – dlaczego posiłek w pracy jest ważny


Dziś, jak podpowiada kalendarz świąt nietypowych, obchodzimy Dzień Kanapki. Jej wymyślenie przypisuje się Johnemu Montagu, brytyjskiemu arystokracie żyjącemu w XVIIIw., choć uważa się, że kanapka mogła być znana już w starożytności. Teraz kanapki jedzą mieszkańcy całego świata. Zapraszam Cię do odwiedzenia barów kanapkowych różnych zakątków świata.

Zielona magia, czyli zalety picia zielonych koktajli


Jeszcze trochę dni upłynie, zanim dookoła zrobi się wiosennie i zielono. Tymczasem niezależnie od pory roku w kuchni powinno być często zielono. Dla miłośników sałat i wszelkich warzyw liściastych oraz tych, którzy nie są do nich przekonani, serwuję zdrową propozycją są zielone koktajle.

Różne oblicza oleju, wartości, zastosowanie, czyli co wybrać na swój stół


Kiedy zgłębiałam temat olejów, napotkałam na wiele sprzecznych informacji, także wynikających z różnych badań. Wysnułam dwa wnioski.

Mój popisowy sernik


Przygotowania do świąt rozpoczęły się na dobre. Przedstawiam Wam przepis na mój popisowy sernik. Wasi goście będą zdziwieni jego lekkością i delikatnym smakiem. Dla mnie to sernik idealny.

Dlaczego informacja na etykiecie nie mówi całej prawdy?


Dbanie o dobre odżywianie może być fascynujące. Kiedy jestem zaciekawiona nieznanym produktem, jakąś nowością, której wcześniej w sklepie nie widziałam, czytam skład i analizuję tabelę z zawartością składników odżywczych. Jednak jest jeden problem…