Blog

Głodny umysł – 6 składników, które nakarmią Twój mózg

Kiedy mówimy o zdrowym odżywianiu najczęściej myślimy o wpływie jedzenia na masę ciała, często zapominając o wpływie na pracę mózgu. Od tego, jak…

Kanapka nie taka zła – dlaczego posiłek w pracy jest ważny

Dziś, jak podpowiada kalendarz świąt nietypowych, obchodzimy Dzień Kanapki. Jej wymyślenie przypisuje się Johnemu Montagu, brytyjskiemu arystokracie…

Zielona magia, czyli zalety picia zielonych koktajli

Jeszcze trochę dni upłynie, zanim dookoła zrobi się wiosennie i zielono. Tymczasem niezależnie od pory roku w kuchni powinno być często zielono. Dla…

Różne oblicza oleju, wartości, zastosowanie, czyli co wybrać na swój stół

Kiedy zgłębiałam temat olejów, napotkałam na wiele sprzecznych informacji, także wynikających z różnych badań. Wysnułam dwa wnioski.

Mój popisowy sernik

Przygotowania do świąt rozpoczęły się na dobre. Przedstawiam Wam przepis na mój popisowy sernik. Wasi goście będą zdziwieni jego lekkością i…