Głodny umysł – 6 składników, które nakarmią Twój mózg

Kiedy mówimy o zdrowym odżywianiu najczęściej myślimy o wpływie jedzenia na masę ciała, często zapominając o wpływie na…

Kanapka nie taka zła – dlaczego posiłek w pracy jest ważny

Dziś, jak podpowiada kalendarz świąt nietypowych, obchodzimy Dzień Kanapki. Jej wymyślenie przypisuje się Johnemu…

Zielona magia, czyli zalety picia zielonych koktajli

Jeszcze trochę dni upłynie, zanim dookoła zrobi się wiosennie i zielono. Tymczasem niezależnie od pory roku w kuchni…

Różne oblicza oleju, wartości, zastosowanie, czyli co wybrać na swój stół

Kiedy zgłębiałam temat olejów, napotkałam na wiele sprzecznych informacji, także wynikających z różnych badań. Wysnułam…

Mój popisowy sernik

Przygotowania do świąt rozpoczęły się na dobre. Przedstawiam Wam przepis na mój popisowy sernik. Wasi goście będą…

Dlaczego informacja na etykiecie nie mówi całej prawdy?

Dbanie o dobre odżywianie może być fascynujące. Kiedy jestem zaciekawiona nieznanym produktem, jakąś nowością, której…

Jak wzmocnić odporność podczas przeziębienia? 10 skutecznych sposobów

Niedawno w moim domu pojawił się nieproszony gość – wirus. Zaatakował nas podstępnie. Chciał zostać na dłużej, więc co…

Tłuste nie zawsze jest złe

Istnieje przekonanie, że nadmiar tkanki tłuszczowej tworzy się bezpośrednio z tłuszczu, który spożywamy. Z tego powodu…

Jedzeniowy must have, czyli co powinno się znaleźć w każdej kuchni

Przedstawiam produkty, które moim zdaniem MUSI MIEĆ w kuchni każdy, komu zależy na swoim zdrowiu.