Blog
1 lutego 2016
Głodny umysł – 6 składników, które nakarmią Twój mózg
Kiedy mówimy o zdrowym odżywianiu najczęściej myślimy o wpływie jedzenia na masę ciała, często zapominając o wpływie na pracę mózgu. Od tego, jak…
3 listopada 2015
Kanapka nie taka zła – dlaczego posiłek w pracy jest ważny
Dziś, jak podpowiada kalendarz świąt nietypowych, obchodzimy Dzień Kanapki. Jej wymyślenie przypisuje się Johnemu Montagu, brytyjskiemu arystokracie…
12 lutego 2015
Zielona magia, czyli zalety picia zielonych koktajli
Jeszcze trochę dni upłynie, zanim dookoła zrobi się wiosennie i zielono. Tymczasem niezależnie od pory roku w kuchni powinno być często zielono. Dla…
8 stycznia 2015
Różne oblicza oleju, wartości, zastosowanie, czyli co wybrać na swój stół
Kiedy zgłębiałam temat olejów, napotkałam na wiele sprzecznych informacji, także wynikających z różnych badań. Wysnułam dwa wnioski.
21 grudnia 2014
Mój popisowy sernik
Przygotowania do świąt rozpoczęły się na dobre. Przedstawiam Wam przepis na mój popisowy sernik. Wasi goście będą zdziwieni jego lekkością i…