Dorota Wójcik

DIETETYK, PSYCHOLOG, PSYCHODIETETYK, FARMACEUTKA

Konsultacje psychodietetyczne

Pomagam kobietom w odchudzaniu i w odzyskaniu dobrej relacji z jedzeniem. Jestem propagatorką pozytywnego odchudzania, bez restrykcyjnych diet, sztywnych jadłospisów  i zakazów, za to w zgodzie ze sobą. Skutecznie łączę dietetykę z psychologią, dlatego pomagam nie tylko zmienić zawartość talerza, ale poprawić relację z jedzeniem i pokonać przyczyny problemów z jedzeniem.
Moim celem jest, aby kobiety przestały kojarzyć odchudzanie z przejściem na dietę, aby zdrowy styl życia był przejawem troski o siebie i swoje ciało.

Ukończyłam z wyróżnieniem psychologię i psychodietetykę na Uniwersytecie SWPS we Wrocławiu. Odbyłam certyfikowany staż zawodowy w Instytucie Psychodietetyki i w tym miejscu dodatkowo kurs „Psychodietetyka w praktyce”.
Dyplom potwierdzający posiadanie kwalifikacji w obrębie zawodu dietetyka uzyskałam w Akademii Dietetyki. Tytuł magistra farmacji zdobyłam na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu.
Uczestniczyłam w wielu kursach i szkoleniach dotyczących psychologicznych aspektów odżywiania, jak również dietetyki klinicznej i bilansowania diet (w tym wegańskiej).
Prowadzę konsultacje indywidualne, wykłady, autorskie warsztaty i grupy wsparcia. Pracę psychologiczną poddaję superwizji.

Jestem miłośniczką własnego ogródka warzywnego i białych hortensji. Kiedy grządki zamarzają, maluję meble, dając im drugie życie lub pielęgnuję całkiem sporą kolekcję kwiatów doniczkowych.
Spotkania w gabinecie dają mi ogromną przyjemność, a największą satysfakcją są dla mnie sukcesy pacjentów oraz obserwowanie ich wewnętrznej zmiany. Wtedy wiem, że to co robię, ma sens.

Aleksandra Miszkiewicz

DIETETYK KLINICZNY

Konsultacje dietetyczne on-line

Pomagam zgubić nadmierne kilogramy w sposób zdrowy i racjonalny. Uczę zdrowych nawyków żywieniowych w taki sposób, aby stały się stylem życia. Przekonuję, że dieta, to trwały sposób odżywiania, który może być przyjemnością, a nie restrykcjami i głodówką. Radzę, jak w łatwy sposób planować, komponować posiłki, aby jeść smacznie i do syta.
Specjalizuję się w diecie roślinnej, dietoterapii chorób układu pokarmowego, szczególnie jelit oraz insulinooporności, Hashimoto i chorobach skóry.
Na codzień gotuję z pasją, a pacjenci szczególnie doceniają zdrowe wersje ulubionych słodkości.

Ukończyłam Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu i liczne kursy z zakresu dietetyki klinicznej i dietoterapii. Zdałam egzamin SOIT, dzięki czemu uzyskałam tytuł dietetyka przyjaznego insulinoopornym.
Swoją wiedzę opieram na aktualnych badaniach naukowych i opiniach ekspertów. Uczestniczę w szkoleniach i konferencjach.
Prowadzę konsultacje indywidualne.

Odkąd pamiętam moją pasją było gotowanie, zdrowe odżywianie i dzielenie się swoją wiedzą z innymi. Jestem miłośniczką jazdy konnej i szczęśliwą posiadaczką konia.